Colegiul National "Moise Nicoara" Arad

Admitere in clasa a IX-a

Liceul oferă 6 clase a IX-a, fiecare de profiluri și specializări diferite. În funcție de ceea ce te interesează, poți opta pentru:

Clasa a IX-a A

– profil real, științe ale naturii, bilingv engleză

Dacă vrei sa excelezi la limba engleză și la olimpiade, vino aici. Clasa a IX-a A te pregătește pentru performanță. Vei avea ore cu predare în limba engleză cu voluntari de la Corpul Păcii, ore de cultură și civilizație britanică, și multe alte proiecte la care vei putea participa. La finele liceului vei primi atestat de traducător cu studii medii.

Apropo, în timpul liceului, se va face un schimb de experiență cu elevii de la Colegiul Aquinas  din Marea Britanie. Gândește-te ce oportunități de învăța limba și de a cunoaște oameni noi există 😉

Clasa a IX-a B

– profil real, matematică – informatică, intensiv informatică

Îți plac tehnologia, cifrele si calculele? Clasa a IX-a B te învață matematică și informatică la cel mai înalt nivel.
Ce înseamnă informatică? Inseamnă programare, programarea calculatoarelor. Te-ai întrebat vreodata cum se fac jocurile și programele pe calculator? Da? Atunci vino în clasa a IX-a B, și vei afla.Informatica, care în primele  clase de liceu se studiază, pe parcursul a patru ore pe săptămână, formează un stil de gândire real, analitic şi logic, care deschide multe perspective…Absolvenți ai acestei clase lucreaza acum la Google, BitDefender,Microsoft, au propriile firme în IT și chiar această pagină WEB este creată de un fost elev a acestei clase
În clasa a IX-a B nu înveți doar atat, înveți și cum să folosești calculatorul în viața de zi cu zi. Orele de TIC te învață cum să faci tabele în Excel, cum să scrii un document Word, cum să faci o prezentare, cum să folosești Windows cât mai eficient, și multe altele.

La sfârşitul liceului poţi primi atestatul de ajutor analist programator.

Clasa a IX-a C

– profil real, matematică – informatică, intensiv limba engleză

Nu știi exact dacă vrei informatică sau engleză? Fă-le pe amândouă! Ai patru ore de engleză, 2 ore de TIC  (vezi mai sus ce înveți la TIC), și o oră de informatică. La sfărșitul liceului primești atestat de traducător cu studii medii și de operator calculatoare.

 

Clasa a IX-a D, E

– profil real, științe ale naturii, intensiv limba engleză

Clasele a IX-a D, E sunt axate pe științe. Matematica, fizica, chimia sunt principalele materii studiate.

În plus, mai ai 4 ore de limba engleză.  Ca absolvent al acestei clase, te vei putea orienta către diverse facultăți tehnice și științifice din țară și străinătate.

Clasa a IX-a F

– profil uman, filologie

Aici accentul cade pe materiile umaniste. Îți place să joci teatru, să scrii, să citești, să reciți și să cânți… vino în clasa a IX-a F, clasa de filologie. Aici poți să te faci auzit, sa înâlnești oameni de cultură, poți să publici ceea ce crezi, poți să inveți să te exprimi.

 

Indiferent la ce profil vei fi, la real sau la uman, dacă îţi place franceza şi în plus îţi place să şi joci teatru ai şansa să poți intra în trupa de teatru francofon AMIFRAN, cu care vei avea sansa sa participi la numeroase festivaluri internaționale de teatru.

Indiferent la ce profil vei fi, la sfârşitul liceului poţi avea în buzunar unul din certificatele internaţionale de limbă engleză (FCE, CAE, CPE, IELTS, BEC), sau de limba franceză (DELF, DALF), sau de limba germană (Zertifikat Deutsch, DAF) sau de “conducere” a calculatorului (ECDL). Mai multe informaţii se pot vedea aici.

Indiferent la ce profil vei fi în colegiul nostru sigur ai toatele șansele pentru a-ti continua studiile  în ţară sau in strainatate!

sus