Colegiul National "Moise Nicoara" Arad

Ce ştiţi despre legea rezonanţei?


Adelina Ranca

clasa a-XI-a F

”Rezonanță” înseamnă vibrație și provine din limba latină ”resonare”.

În fizică, rezonanţa este procesul prin care are loc un transfer de energie între două sisteme vibratorii sau care oscilează cu frecvenţa de vibraţie apropiată (sistemul sursă şi sistemul rezonator), şi care are ca efect o creştere a amplitudinii vibraţiilor sistemului rezonator. În cazul în care sistemul rezonator are frecvenţa de vibraţie perfect egală cu a sistemului sursă, amplitudinea vibraţiilor sistemului rezonator creşte foarte mult, către o valoare maximă caracteristică.

Acest fenomen nu e întâlnit însă doar în fizică.

Tot ceea ce există în Univers vibrează cu o anumită frecvenţă specifică. Deci, totul interacţionează într-o măsură mai mică sau mai mare cu cât diferenţa de frecvenţă este mai mică sau mai mare. Pe baza legii rezonanţei se poate explica cum două lucruri sau fenomene aparent total independente din Univers se pot afla în legătură sau pot interacţiona selectiv, fiind astfel cuprinse sau integrate în marele “tot”. Hermes Trismegistos spune: ” Tot ceea ce este jos este precum tot ceea ce este sus, iar tot ceea ce este sus este precum tot ceea ce este jos pentru a întregi miracolul totului” adică, este posibil ca partea să se reflecte în întreg şi întregul în parte.

Aşadar, legătura care uneşte toate lucrurile, fenomenele, fiinţele, procesele psihice şi mentale, are la bază procesul rezonanţei.

Legea rezonanței este una din legile Universului care acționează conform principiului cauză și efect. Noi suportăm consecințele acțiunilor noastre bune sau rele (fapte, vorbe, gânduri, intenții) și atragem lucrurile și situațiile care rezonează cu acestea. De aici și proverbele: ”După faptă și răsplată”, Cum îți așterni așa dormi” etc.

”Orice lucru conceput de minte poate fi realizat.”(C. Stone)

Cum ne afectează viața?

1. Relațiile interumane

                      Dacă ești bârfitor, invidios, intrigant, atunci cei din jurul tău vor avea un comportament asemănător față de tine, iar dacă ești iubitor, respectuos, bine intenționat, ceilalți vor răspunde la fel.

Comportamentul celor din viața noastră este de fapt reflexia propriei noastre persoane, care se oglindește în comportamentul lor. Chiar și Biblia recomandă să te comporți cu ceilalți oameni așa cum ai vrea să se poarte ei cu tine sau să nu judeci pe nimeni ca să nu fii judecat, tocmai datorită acestei rezonanțe.

”Fie că gândești că poți, fie că gândești că nu poți, oricum ai dreptate”.(H. Ford)

 

2. Legea rezonanței în dragoste și în relațiile de familie

                      În relațiile sentimentale, modul în care te comporți cu partenerul se va răsfrânge asupra ta. Nu neapărat același partener îți întoarce moneda, ci poți întâlni o altă persoană care să împlinească legea. O manifestare foarte des întâlnită a legii rezonanței este modul în care își tratează oamenii părinții bătrâni, acest comportament fiind rezultatul modului în care părinții și-au tratat copiii. Cei maltratați au tendința de a se comporta la fel cu ei, cei neglijați vor neglija la rândul lor și exemplele pot continua.

”Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gândit.” (Buddha)

 

3. Legea rezonanței în domeniul profesional

                     Dacă lucrezi ca și când ai lucra pentru tine, cu grijă, interes și responsabilitate, vei avea satisfacții și vei fi apreciat pe măsură, dar trebuie să o faci din inimă, nu din obligație sau din interes, deoarece Universul îți cunoaște în primul rând intenția. De multe ori situația noastră materială este în strânsă legătură cu legea rezonanței. Pe înțelesul tuturor, această lege a rezonanței este ca o minge de tenis aruncată într-un perete elastic și care se întoarce înapoi cu viteză amplificată. Dacă toată lumea ar înțelege și ar învăța să accepte efectele acestei legi fără să mai dea vina pe ceilalți pentru problemele lor, viața tuturor oamenilor ar fi considerabil îmbunătățită.

”Toată puterea vine dinăuntru și de aceea o putem controla”. (R. Collies)

                      Ar fi bine ca pe viitor să se studieze în școli efectele legilor Universului pentru că noi interacționăm tot timpul cu ele, dar nu ne dăm seama și din această cauză nu înțelegem nici efectul lor și dăm vina pe oricine altcineva, chiar și pe Dumnezeu, pentru tot ce ni se întâmplă.

                      Înțelepții din mileniile trecute, care aveau acces la cunoaștere, le-au ținut secrete, dar ei știau să le folosească în beneficiul lor, profitând de faptul că marea masă a oamenilor nu avea acces la educație și cunoaștere.

”Imaginația este totul. Este puterea de previziune a ceea ce va urma în viață.” (A. Einstein)

sus