Colegiul National "Moise Nicoara" Arad

Concursul “Made for Europe” 2013

În data de 23 martie 2013 a avut loc, la Inspectoratul Școlar Județean Arad, Concursul Național „Made for Europe 2013”, etapa județeană. Eleva Andra Jivan din clasa a XII-a de la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad a obținut premiul I pentru cel mai creativ, inovativ și competitiv produs final realizat în cadrul proiectului multilateral Comenius, titlul proiectului fiind INS AND OUTS OF THE MAGIC MÖBIUS STRIP. Asistentele ei au fost elevele Andreea Sabaduș și Alina Negrilă. Ele au prezentat cartea electronică THE MAGIC OF THE MÖBIUS STRIP, coordonator prof. Liliana Negrilă.

În perioada 5-8 aprilie 2013 a avut loc, la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași, etapa națională a Concursului Național „Made for Europe 2013”. Și acolo eleva Andra Jivan, reprezentând Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad, s-a evidențiat. A obținut premiul al II-lea pentru produsul final realizat de participanții la proiectul sus-amintit în anul școlar trecut.

Cartea electronică THE MAGIC OF THE MÖBIUS STRIP, coordonator prof. Liliana Negrilă, a fost lansată cu ocazia Conferinței Internaționale de Matematică „Tiberiu Popoviciu” Arad, în 12 mai 2012. Articolele au fost scrise în limba engleză, limba de comunicare din cadrul proiectului. Elevii români, englezi, germani și croați, coordonați de profesorii lor și uneori chiar de părinții lor, au avut posibilitatea de a-și exprima creativitatea. Oricare articol, film sau prezentare Power Point pe care au realizat-o, a necesitat un efort deosebit din partea fiecăruia. Au lucrat la școală, acasă și în saptămâna „Școala altfel”.

Cartea electronică THE MAGIC OF THE MÖBIUS STRIP a stârnit curiozitate și idei continuatoare. Ne dorim ca și anul școlar viitor să-i uimim  pe toți participanții la Concursul Național „Made for Europe 2014” cu activitățile comune deosebite făcute de toți membrii proiectului Comenius INS AND OUTS OF THE MAGIC MÖBIUS STRIP.

sus