Colegiul National "Moise Nicoara" Arad

Despre > Dotare

Laboratorul de informatică

Colegiul este dotat cu 3 laboratoare de informatică. Elevii de la clasele cu specialitate informatică învață să programeze și, împreună cu colegii lor de la alte specialități, sunt antrenați în lucrări educative. Se pot ține lecții asistate de calculator, laboratoarele de informatică fiind deschise tuturor catedrelor.

Bibliotecă

Biblioteca școlii este una dintre cele mai mari biblioteci care funcționează în cadrul liceelor sau colegiilor naționale. Fondul de cărți este reprezentat de peste 40.000 de volume care acoperă variate domenii (literatură universală și română, matematică, fizică, chimie, geografie, istorie, științe sociale, istoria religiilor, limbi străine etc) și sunt de un real ajutor elevilor în procesul de informare și de întregire a cunoștințelor. Volumele provin din donații ale comitetului de părinți, ministerului, sponsorilor, abonamente la diverse reviste („Apostrof”, „Dilema”, „Magazin istoric”, „Biblioteca” etc.). Dintre cărțile rare se găsește Colecția „Britanica” alcătuită din 33 de volume.

Sala și terenul de sport

Colegiul Național „Moise Nicoară” deține și o bază sportivă impresionantă, fiind de departe cea mai mare a vreunui liceu sau colegiu din județ. Ea e compusă din 2 terenuri de baschet și 1 teren de fotbal, piste de atletism, precum și o sală de jocuri, 2 săli de gimnastică.

Chimie

Colegiul Național „Moise Nicoară” deține 1 laborator de chimie. Aici se pot efectua experimentele chimice prevăzute de programa școlară. Dincolo de design-ul plăcut al laboratoarelor, dincolo de dotarea lor rezonabilă în condițiile actuale, aici are loc o serioasă activitate de pregătire a elevilor susceptibili de performanță, atât din punct de vedere teoretic, cât și practic.
Cabinetul de limbi străine
Catedra de limbi străine (engleza și franceza) beneficiază de un cabinet de specialitate dotat cu mijloace audio-vizuale, bibliotecă proprie ce conține cărți în limbile străine predate și de hărți.

Fizică

Colegiul dispune de 2 laboratoare de fizică. În fiecare laborator se pot realiza principalele experimente de mecanică, fizică moleculară, căldură, fenomene electrice și magnetice, fenomene optice, cu ajutorul materialelor didactice necesare. Un laborator este prevăzut cu TV, video și calculator, unde se pot fi prezentate filme didactice și pot fi simulate fenomene fizice.
Catedra de fizică a inițiat din 1999 un cerc de astronomie, care are o dotare de ultimă generație constând intr-un telescop, o lunetă și un aparat foto cu care pot fi studiate principalele fenomene astronomice.
Cu ajutorului calculatorului conectat la internet se păstreză legătura cu alte cercuri astronomice și licee din țară.

Cantina

În cadrul colegiului funcționează o cantină unde iau masa zilnic peste 80 de elevi și profesori. Meniul servit este unul stas, adaptat la preferințele elevilor. Intervievați, mai mulți elevi care servesc prânzul la cantină au lăudat profesionalismul bucătarului și calitatea meniului servit.

Biologie

Catedra de biologie dispune de un laborator și de un depozit cu materiale didactice. În laborator se găsesc mese faianțate prevăzute fiecare cu chiuvete, unde se pot efectua principalele lucrări practice de fiziologie vegetală și animală, cu ajutorul aparaturii adecvate. În depozitul de materiale se găsesc planșe și mulaje didactice, o colecție rară de păsări și mamifere împăiate, animale formolizate, fosile, schelete.

Educație tehnologică și atelier

Colegiul dispune de un complex de săli compus din cabinetul de Educație Tehnologică (E.T.), mobilat funcțional și utilat adecvat, un atelier pentru lucrări practice și o sală de proiecție. Structura modulară a orelor de E.T. permite cunoașterea diverselor domenii de activitate. Modulele abordează principalele domenii tehnologice: tehnologia materialelor nemetalice și a celor metalice, electrotehnică, electronică, tehnologii agricole, gastronomie, desen tehnic, tehnologia informației, organizarea mediului înconjurător etc.

sus