Colegiul National "Moise Nicoara" Arad

Halloween Party 2008

Stiu ca Halloween-ul a trecut de ceva timp, dar noi l-am sarbatorit Sambata trecuta, in 8 noiembrie.

Sambata dimineata organizatorii au fost nevoiti sa abandoneze pijamalele si sa bea cafeaua cu lapte pe la ora 9 (mult mai devreme decat de obicei), pentru ca la 10 ne-am dat cu totii intalnire la scoala sa decoram tot ce era de decorat. Incarcati cu saci de frunze, cu panze de paianjen, coasare cu dovleci, ba chiar si sperietori in hainele strabunicilor, somnorosi organizatori au venit la datorie.

[...dupa cateva ore...]

Murdari de tempera sau tus, cu degetele amortite de atata decupat sau innodat, plini de scotch pe pantaloni si fan pe haine, intr-un final am terminat de decorat si am reusit chiar sa dam toti o fuga pana acasa, sa ne luam si noi costumele si sa ne intoarcem inainte sa soseasca invitatii. Am impartit ecusoanele, am incuiat clasele, apoi le-am descuiat fiindca am uitat ca trebuia sa luam banci si scaune din unele, apoi iar le-am incuiat; copiii veneau si inca nu era totul gata... Totusi, cat timp prezentatorii au citit desfasuratorul programului in Sala Festiva, am reusit sa punem totul la punct.

Copiii, toti machiati, costumati, cu maturi, sabii si dovleci dupa ei, au avut de ales intre a participa activ la atelierul de sculptat dovleci, desen, fotografie, sau sa vizioneze cateva filme tematice la cel de proiectie de film, au avut la dispozitie chiar si un punct informativ gata sa ofere informatii interesante legate de istoria si simbolurile asociate Halloween-ului, iar pentru cei nepregatiti, am avut si un atelier de pictat pe fata! Legat de ateliere am ajuns la urmatoarele concluzii: copiilor la place sa lucreze in echipa, adora sa-si bage mainile pana la coate in dovleci, au o inclinatie spre arta, dar mai mult spre joaca. Imi manifest regretul pentru lipsa de interes de care au dat toti dovda, legat de minimul de informatii pe care ar trebui sa le cunoasca despre aceasta sarbatoare- nimeni nu a pus vreo intrebare la punctul informativ-, sunt dezamagita ca nu au fost mai multi participanti la atelierul de desen si imi pare rau sa observ ca fotografia atrage atat de putini elevi!

Pe langa ateliere, am vrut sa oferim elevilor prilejul de a se intrece in diferite concursuri: Cel mai frumos dovleac, Cel mai interesant costum, Cea mai ingenioasa vraja. Am fost sincer surprinsi sa vedem ca elevi de la clasa a 5-a pana la a 12-a s-au implicat! Lupta a fost acerba, dar spre amuzamentul publicului, intrucat cei mici au avut pregatite replici de-a dreptul savuroase, iar cei mari au aratat ca nu au uitat ca sunt si ei tot copii....

A urmat un scurt concert sustinut de formatia “The Ioai’s”. Intr-adevar, baietii canta foarte bine, au melodii frumoase, si se deosebesc de alte trupe de liceu. Au un stil propriu si iti face placere sa-i vezi cantand, nu doar pentru ca o fac bine, ci si pentru cat de bine se simt impreuna ! Si da, am exclamat  “Ioai !”  cand i-au auzit, pentru ca nu am mai fost niciodata la un concert de-al lor, si mi-au plact chiar mult!

Dupa concert, toata lumea s-a reunit in Sala Festiva pentru decernarea premiilor. Au fost acordate Premiile I, II, III si Mentiune la toate probele, iar la cea de dovleci si costume, si premii speciale, deoarece concurentii ne-au surprins foarte placut!

Putin dupa ora 21:00, petrecerea a luat sfarsit pentru invitati, dar nu si pentru organizatori- am ramas sa facem curat, dar norocul nostru, si baietii din trupa au mai ramas, asa ca: eu pot sa ma declar fericita ca am cantat la microfon excelelentisim clasa-ntai, si am zdranganit la tobe, in timp ce altii s-au jucat cu tamburina sau ne-au demonstrat cunostinele lor de chitara...

Din cate am observat, lumea s-a simtit bine, s-au distrat, s-au jucat... Cel mai mare succes l-au avut : atelierul de sculptat dovleci si cel de pictat de fata (cu asa artiste indemanatice, s-au format chiar cozi de copii dornici sa se transforme in vampiri sau zombie). Concursul de costume a degenerat intr-o adevarata lupta intre personaje, iar cuvintele complicate de la proba de vraji au dat de furca participantilor- spre deliciul publicului !

Am invatat multe in urma acestui eveniment si acum stim exact ce greseli sa nu repetam la anul, dar si ce merita mai multa atentie !

Oricum, petrecerea a fost un succes pentru ca toata lumea a plecat cu zambetul pe buze!

Asteptam critici, comentarii, opinii, sugestii pentru urmatoarele evenimente...

 

“MULTUMESC!” din nou tuturor organizatorilor. Ati fost la inaltime!


sus