Colegiul National "Moise Nicoara" Arad

Informare adresată părinților (04.10.2021)

Stimați părinți,   Referitor la derularea activităților didactice la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad, începând cu 4 octombrie 2021, vă comunicăm următoarele:
  • La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu Virusul SARS-COV-2 într-o clasă, la nivelul clasei respective se suspendă cursurile cu prezență fizică.
  • Cursurile pentru clasa suspendată se pot relua cu prezență fizică începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care prezintă rezultatul certificat negativ al testului antigen rapid sau RT-PCR realizat în ultimele 24 de ore.
  • Cei care nu prezintă acest rezultat negativ își reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora.
  • Prin excepție de la prevederile alin (1) art. 6 din Ordinul comun al Ministerului Educației (5.338/1 oct. 2021) și al Ministerului Sănătății (1.082/ 1oct. 2021), elevii claselor VII-XII, vaccinați împotriva virusului SARS-COV-2, pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum și elevii care au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu Virusul SARS-COV-2 în ultimele 180 de zile, dar pentru care au trecut mai mult de 14 zile de la data testului pozitiv, pot continua cursurile cu prezență fizică.
  • În cazul în care, la nivelul a 18 clase (50% din totalul claselor existente în unitatea școlară) se confirmă cazuri de îmbolnăvire cu Virusul SARS-COV-2, se suspendă activitatea cu prezență fizică la nivelul întregii unități de învățământ, pentru o perioadă de 14 zile.
  Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați prevederile Ordinului comun al Ministerului Educației (5.338/ 1 oct. 2021) și al Ministerului Sănătății (1.082/ 1 oct. 2021).  

prof.dr. Diana Achim        

sus