Colegiul National "Moise Nicoara" Arad

Întâlnirea din Anglia din cadrul proiectului

A doua întâlnire din cadrul proiectului Erasmus +, acțiunea cheie 2: Parteneriate strategice între școli, CONTRACT NUMĂRUL – 2015-1-HR01-KA219-013043_2

A doua întâlnire din cadrul acestui proiect a avut loc la liceul Devonport High School for Girls, din Plymouth, Anglia, în perioada 07-14 mai 2016.

Colegiul nostru a fost reprezentat de următorii elevi: Bica Diana –  clasa a XI-a C, Marinescu Anda Miriam– clasa a XI-a C, Pleșca Diana – clasa a XI-a C, Leuca Ștefania – clasa a XI-a F, Berlo Natalia – clasa a IX-a D, Crișan Ioana – clasa a IX-a D, iar profesorii însoțitori au fost: prof. Bodrogean Ovidiu (coordonator proiect), prof. Negrilă Liliana (profesor matematică) și Cameniță Dana (profesor informatică).

Ceilalţi participanţi la mobilitate au fost șase elevi și patru profesori din Croația, douăzeci elevi și cinci profesori din Anglia, iar din Germania,doi profesori și șapte elevi.

Sâmbata 7.05.2016 ne-am întâlnit în Londra toate cele patru delegații participante la proiect și am urmărit piesa de teatru „A midsummer Night’s Dream” a lui W. Shakespeare în incredibilul The Globe Theatre.

Duminică, 8.05.2016, am vizitat Science Museum și am plecat spre Oxford, unde am beneficiat de un tur al minunatului centru universitar.

Luni, 9.05.2016, am vizitat Facultatea de Matematică de la Universitatea din Oxford și  am participat la prezentarea domnului Profesor Doctor Thomas Woolley cu tema “Music and mathematics”. Apoi am vizitat Facultatea de Fizică de la Universitatea din Oxford unde, conduși de câțiva studenți la doctorat, am văzut laboratoarele facultății și ni s-a explicat cum și ce anume se studiază aici.Mai apoi am participat la prezentarea doamnei Profesor Doctor Karen Aplin cu tema “Weather and Music“.

Marți, 10.05.2016, am participat atât elevii cât și profesorii la diferite ore susținute de gazdele noastre de la liceul Devonport High School for Girls din Plymouth. Aici am discutat despre diferențele și similitudinile sistemelor de învățământ din țările noastre, am analizat metodele de predare-învățare folosite de fiecare dintre noi. De asemenea, am participat la un workshop intitulat “Voice workshop“ susținut de o actriță de la teatrul din Plymouth în care s-au prezentat diferite tehnici de folosire a sunetului (a vocii) pentru a sugera diferite situații din viața reală.

Miercuri, 11.05.2016, am beneficiat de o surpriză a gazdelor care ne-au dus să vizităm baza navală a marinei militare, Plymouth Dockyard (Babcock International) bază folosită printre altele pentru repararea și alimentarea submarinelor atomice. Am participat la un tur al Muzeului marinei și, de asemenea, am putut sa vizităm submarinul HMS Courageous tur realizat împreună cu foști marinari  pe acest submarin.

Joi, 12.05.2016, am participat la un workshop intitulat “Digital Tehnology in Music Production“  organizat de dBs Music production unde am putut vedea si aplica efectiv ceea ce ni se explica. Astfel elevii au realizat o piesă muzicală proprie. Apoi am participat în cadrul departamentului Marine Science de la Universitatea din Plymounth la o serie de activități legate de sunetele emise de mamiferele marine și  la prezentarea domnilor profesori Prof. Dr. Simon Ingram si Prof. Dr.Clare Embling cu tema “The Magic of the Marine Sound“ .

Vineri, 13.05.2014, atât elevii cât și profesorii au participat la diferite mese rotunde, unde fiecare țară participantă a prezentat materialele pregătite pentru temele „The use of speech”, “Performing an interview for a job” și “Playing a traditional song”.

Sâmbăta a avut loc întoarcerea noatră în țară plini de amintiri și regrete că timpul a trecut prea repede, dar cel mai important lucru a fost faptul că s-au legat prietenii sincere, lucru care s-a vazut și la despărțire unde s-au vărsat destule lacrimi. Cu siguranță că promisiunile făcute de a menține legătura și pe viitor se vor respecta.

Romanian Team-Oxford

sus