Colegiul National "Moise Nicoara" Arad

Intalnirea din Romania din cadrul proiectului

În perioada 11-18 mai 2019 a avut loc a doua intâlnire din cadrul proiectului Erasmus + intitulat “The Magic of Water”, eveniment desfășurat în orașului nostru. La această mobilitate au participat un număr de șapte elevi și trei profesori de la Liceul Justus-von-Liebig-Gymnasium, din Neusäß, Germania, șapte elevi și trei profesori de la Liceul XV. Gimnazija, din Zagreb, Croația, șapte elevi și doi profesori de la Liceul Devonport High School for Girls, Plymouth, UK și un număr de 28 elevi și 6 profesori  din cadrul colegiului nostru.

 

Activitățile desfășurate au cuprins o vizită de documentare la castelul Peleș pentru a vedea prima hidrocentrala din România care deservea palatal regal, apoi s-a vizitat hidrocentrala Porțile de Fier I, au urmat apoi o serie de experimente legate de apă și nu numai, pe care ni le-a prezentat la experimentariumul din Timișoara domnii profesori Zeno Schlett și Ioan Damian. Pe parcursul acestei săptămâni elevii și profesorii participanți la mobilitate au urmărit orele de curs, au vizitat Combinatul agroindustrial CAI Curtici au vizitat și au desfășurat activități specifice în parcul national Lunca Mureșului. De asemenea pe tot parcursul acestei săptămâni au avut loc mese rotunde commune unde profesorii au putut discuta a mulțime de probleme legate de programa școlară din fiecare țară participnte la proiect.

Tot în această perioadă și anume pe data de 17.05.2019 în cadrul colegiului nostrum s-a desfăurat și a XIV Conferință de Matematică Tiberiu Popoviciu, unde proiectul nostru a avut o secțiune specială.

După această săptămână putem concluziona că toți elevii și profesorii participanți la proiect au desfășurat activități specifice de o înaltă ținută științifică și că de asemenea au fost legate prietenii ce sperăm să dureze și după încheierea acestui proiect.

 

 

 

 

       

 

 

sus