Colegiul National "Moise Nicoara" Arad

Schimb de experienţă între ,,Moise Nicoară˝ şi Aquinas College

Între 21 şi 28 octombrie 2010 s-a desfăşurat tradiţionalul schimb de experienţă între elevii clasei a 11-a A şi elevii colegiului Aquinas din Stockport, Marea Britanie. În cadrul acestui schimb, elevii englezi au avut ocazia să descopere o părticică din stilul de viaţă românesc, din modul în care îşi desfăşoară elevii români activitatea, atât în şcoală cât şi în afara ei.

Printre activităţile desfăşurate se numără o excursie pe traseul Deva - Alba Iulia - Brad, o serie de prezentări, precum şi multe alte activităţi în comun.

Elevii englezi au fost însoţiti de trei profesori, printre care şi directorul de la Aquinas College, Dr. Ambrose Smith, unul dintre cei care au crezut în acest schimb, atât de logeviv şi care a pus  umărul la reuşita acestui  parteneriat.

La final, elevii englezi s-au declarat mulţumiţi de experienţa acumulată, creindu-şi noi prieteni şi descoperind multe despre o altă cultură şi un alt sistem educaţional. 
Acesta este al 16-lea an în care se desfăşoară acest schimb, o experienţă de mare succes pe care sperăm să o continuăm şi în viitor.

 


sus