Colegiul National "Moise Nicoara" Arad

Ziua Sigurantei pe Internet sărbătorită la Colegiul Naţional „Moise Nicoară”

Ziua Siguranţei pe Internet, zi internaţională sărbătorită în peste 65 de ţări a fost marcată săptămâna trecută cu seriozitate şi implicare şi la Colegiul Naţional “Moise Nicoară” Arad.

Cei 24 de elevi voluntari înscrişi în proiectul Sigur.Info sunt elevi în clasele a X-a B şi a-XI-a B, clase de profil matematrică-informatică, intensiv informatică. Ei s-au adresat colegilor lor mai mici, celor 9 clase de gimnaziu şi liceenilor din clasa  a IX-a şi a X-a şi au vorbit despre  codul bunelor maniere pe Internet, reguli de folosire a calculatorului, datele personale pe internet, intâlniri cu necunoscutii, parolele sunt secrete, postarea fotografiilor personale şi s-a prezentat site-ul www.sigur.info.

S-a făcut o  promovare a utilizării într-un mod mai sigur şi mai responsabil a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii şi adolescenţi, precum şi despre conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet.

 Au fost împărţite pliante şi materiale care să promoveze teme acestei    ediţii: “ E mai mult decât un joc, e viaţa ta!”
Elevii au fost coordonaţi la această acţiune de unul din profesorii implicaţi în proiect, de profesoara de  informatică Daniela Cameniţă.

Proiectul sigur.info se defăşoară în această şcoală de peste un an, în proiect implicându-se şi profesoara de matematică Liliana Negrilă.

La nivel judeţean coordonarea s-a făcut de responsabilul proiectului prof. Carmen Rus.

 

 


sus